Spotify Kodu Nedir?

Spotify Kodu Nedir?

Spotify, ünlü ve yaygın müzik dinleme programıdır. İçerisine her bir müzik ve şarkı kodu bulunmaktadır. Spotify içeriğinde toplam 200 milyon müzik ve şarkı bulunmaktadır. Bu müzik ve şarkıların her birinin kendilerine ait kodu bulunmaktadır. Yazımızda Spotify kodu nedir? Nasıl oluşturulur ve ne işimize yarar gibi soruları cevaplandıracağız.

Spotify Kodu Nedir?

Spotify, 2007'den beri var olan bir çevrimiçi müzik akışı hizmetidir. Platform, kullanıcıların sanatçılardan, plak şirketlerinden ve yayıncılardan gelen müziğe sınırsız erişimle, seçtikleri herhangi bir cihazda milyonlarca şarkıyı yayınlamalarına ve dinlemelerine olanak tanır.

Spotify'ın son özelliği Spotify Kodu Nedir? (Spotify İngilizce'de Ne Anlama Geliyor?). Bu özellik, kullanıcıların her şarkı başlığının üzerine gelerek her şarkının ne anlama geldiğini görsel olarak görmelerini sağlar. Görüntüler, şarkının platformdaki diğer şarkılarla nasıl bir ilişkisi olduğunu gösteriyor.

Bu özellik, platforma aşina olmayan kişilerin favori şarkılarının Spotify'da nerede olduğunu anlamalarını kolaylaştırıyor. Bu, geleneksel bir arama çubuğu kullanırken yeni müzikleri eskisinden daha hızlı bulmalarına yardımcı olabilir.

Spotify Kodlarına Nasıl Ulaşabilirim?

Spotify kodlarına ulaşabilmek için öncelikle uygulamaya giriş yapmanız gerekmekte. Ardından ekranın üstünde yer almakta olan arama çubuğuna tıklayın. Arama çubuğunun yanında beliren kamera görseline tıkladığınızda barkod okuyucu şeklinde bir kamera açılacaktır. Ardından ilgili Spotify kodunu okuttuğunuzda cihazınız anında aynı müziği veya şarkıyı açacaktır.

Basit bir şekilde Spotify kodunu almak için “İlk Parça Okudum” diyerek ilgili parçayı bulup yazılım açabilirsiniz. Bu parça yerine geldiğinde ekran görüntüsünü paylaştığınız kişiyi göndermeniz yeterli olacaktır. Sağ taraftaki menüden “Fotoğraflardan Seç” diyerek ilgili parçayı açabilirsiniz. Bu seçeneğin ardından geri dönün ve yeniden birlikte seçeneğe giriniz.

Spotify Kodlarının Sağladığı Kolaylıktan Vazgeçemeyeceksiniz

Bu kod çok kararlı ve neredeyse sorunsuz olacaktır. Kodu girerseniz, istediğiniz şarkıyı sorunsuz bir şekilde anında açabileceksiniz. Aynı teknoloji, tıpkı Spotify gibi QR kodlarını taramak için de kullanılabilir. Bunun Spotify'ı daha popüler hale getireceği ve kullanımını artıracağı umulmaktadır, ancak aynı zamanda diğerlerinin de Spotify'ı kullanmasını kolaylaştıracağı umulmaktadır.

Kendi Spotify Kodumu Oluşturabilir miyim?

Spotify kod oluşturabilmek için bir Spotify kullanıcı adının, üyeliğinizi almanız gerekir. Bu ad ile sizden güvenli bir şekilde şarkılar ve podcast’lerinizi alabilirsiniz. Ayrıca yalnızca şarkılar için değil, podcast’leriniz için, hatta kendinize ait profiliniz için bile kod oluşturabilirsiniz. Bu hizmet Spotify kullanan herkese kayıtsız şartsız olarak sunuluyor. Yani Premium üyeliğiniz olmasa bile bu hizmetten her şekilde faydalanabilirsiniz.

Kendime Ait Spotify Kodumu Nasıl Oluşturabilirim?

Spotify uygulamasını açıyoruz: https://open.spotify.com/

Spotify üzerinden kodunu oluşturmak istediğiniz ögeyi bulun ve yanında yer alan Üç Noktaya tıklayın.

Ardından Paylaş butonuna tıklayın.

Spotify URL’sini kopyala seçeneğine basın.

Bu işlemlerin ardından Spotify Kodu Oluşturun seçeneği ile karşılaşacaksınız. Sonrasında kodunuzun Görünümünü Kişiselleştirerek kodunuzu tamamlayabilirsiniz. Son olarak kodunuzun görünümünü beğendikten sonra İndir seçeneğine tıklayın

Artık kodunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Müzik Piyasasına Yeni Bir Soluk Getiren Spotify Kodları

Spotify kodlarının getirdiği yenilik, tıpkı QR kodlarının hayatımıza girmesinin ardından bir tıkla her şeye erişebilme lüksüne sahip olduğumuz gibi, müzik piyasasının reklam organizasyonlarında da sıklıkla kodların kullanıldığını görebiliriz. Yeni çıkan bir şarkının yahut albümün bilboardlarda, reklam filmlerinde ve dergilerde halka tanıtılmasının yanında, eklenecek bir Spotify kodu ile herkesin albüme anında ulaşması sağlanır.

Spotify’da Sanatçı Hesabınız Mı Var?

MedyaHizmetin olarak sizlere neredeyse tüm platformlarda çeşitli hizmetler vermekteyiz. Spotify Türk Dinlenme Satın Al bu hizmetlerimizden sadece bir tanesi. Siz de müziğiniz Spotify radarlarına çıkıp, dinleyicilerinizin Spotify kodu ile şarkılarınızı dinlemesini istiyorsanız hemen paketlerimizden size uygun olanı sipariş verebilirsiniz. Bunun yanı sıra Türkiye’de bir ilk olarak Spotify Türk Aylık Dinlenme hizmetini de vermekteyiz. Her şey ve daha fazlası için bizleri takipte kalın. Sizleri seviyoruz, sizlere çok teşekkür ediyoruz!